Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Sandnesmarka trenger bedre vern

Sandnesmarka trenger bedre vern

– Det er nødvendig med et sterkt varig vern for å sikre Sandnesmarka, for naturen og for fremtiden, uttaler Naturvernforbundet i Sandnes i en uttalelse fra årsmøtet 19. mars.

Sandnesmarka er et stort, sentrumsnært naturområde som i gjeldende kommuneplan er satt av til friluftsliv og landbruk. Området omfatter Vagleskogen, Bogafjell- Helgeland, Melshei med arboretet, Hana-Gramstad-Li og Ims-Lutsi. Området er ikke godt nok beskyttet med dagens status i kommuneplanen. Årsmøtet mener at politikerne må sikre at Sandnesmarka bevares som et sammenhengende naturområde, og at dagens grenser ikke endres.

Les hele uttalelsen her: 5 Varig vern av Sandnesmarka

Foto: Utsikt  fra Dalsnuten – Revholstjørn foran, Gramstadtjørn og Bjørndalsfjellet bak. Foto: Stavanger Turistforening /ut.no

Forrige nyhet

Årsmøtet i Naturvernforbundet i Rogaland

22. mars 2024

Kom på årsmøtet i fylkeslaget 8. april på Mostun natursenter! Etter årsmøte blir det foredrag om Fuglene som forandret verden med Øyvind Gjerde.

Neste nyhet

Hvordan skape en rettferdig omstilling vekk fra olje og gass?

17. april 2024

Velkommen til lansering av rapporten “Rettferdig grønn omstilling” på Norsk Oljemuseum! Rapporten er skrevet på vegne av Broen til framtiden, en samarbeidsallianse mellom fagbevegelsen, miljøbevegelsen, kirken og andre grasrotsorganisasjoner. Rapportforfattere er Samfunnsøkonomisk Analyse, Fafo og THEMA Consulting.