Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Barnas sommer på Mostun natursenter

Barnas sommer på Mostun natursenter

Gled deg til kjekke aktiviteter på Mostun natursenter også i årets sommerferie!

Stavanger kommune gir også i år støtte til vårt åpne sommerferietilbud på Mostun natursenter som del av Barnas sommer. Vil holder åpent alle dager i sommerferien fra 11.00-15.00, med unntak av lørdager.

Gled deg til å delta på kjekke aktiviteter, lær noe nytt om naturen rundt deg, få stempel i stempelkortet, og kjemp om å bli Mosvatnets mester også i år! Aktivitetene er nye, men opplegget er kjent fra tidligere år.

De seks oppgavene du kan samle stempel i vil være:

(1) Tre-rebus

Lær mer om trærne rundt deg, og løs en morsom rebus.

 

(2) Vingespenn

Mål ditt eget vingespenn, og sjekk hvilken fugl som har samme vingespenn som deg. Du får også et aktiviteshefte om fugl som du kan løse hjemme eller her hos oss. 

 

(3) Våtmarksvenn

Lær om de viktige våtmarkene. Kanskje avlegger du våtmarksløftet?

 

(4) Insektsvenn

Fang insekter og sjekk dem ut under mikroskop! 

 

(5) Dyrenes femkamp

Bli med på 5 kjekke lekeoppgaver; mat flaggermus med mygg, balanser som et ekorn, hopp som ei gaupe, hakk som en hakkespett eller gå som en trane!

 

(6) Økosystemjenga

Bygg jenga med økosystemklosser. Fjern klosser og sjekk hvilken art det er som ender med å velte hele lasset!
 
 

 

I tillegg til aktivitetene som er beskrevet over og som gir stempel setter vi fram hageleker og solstoler til fri bruk. Vi selger is, vafler og drikke i kaféen og legger opp til en kjekk dag for både barn og voksne! PS – Det er ikke kjøpeplikt.

Dere kan gjøre alle oppgavene på en dag, eller spre det utover flere dager – bare pass på stempelkortet mellom hvert besøk.

Det er helt gratis å delta.

Vi holder til midt mellom Tjensvollkrysset og Mosvatnet. Adressen er Henrik Ibsensgate 59, 4021 Stavanger.

Lykke til, og velkommen til Mostun i sommer!

 

Forrige nyhet

Monstergruve på Helleland

5. mars 2024

Norge Mineraler har investert 750 millioner kroner i mineralundersøkelser på Helleland i Eigersund og mener å ha funnet drivverdige forekomster av fosfatmineralet apatitt på Storeknuten ved Helleland sentrum. Derfor vil selskapet nå søke om oppstart av et dagbrudd.

Neste nyhet

Årsmøtet i Naturvernforbundet i Rogaland

22. mars 2024

Kom på årsmøtet i fylkeslaget 8. april på Mostun natursenter! Etter årsmøte blir det foredrag om Fuglene som forandret verden med Øyvind Gjerde.