Velg en side

Nyhetsarkiv

Nyhetssaker som er eldre enn 2019 ligger på våre gamle nettsider. Du finner dem her.

La elva få leve!

La elva få leve!

Ved Osane sør i Sandsavatnet har Småkraft AS fått konsesjon  for å bygge kraftverk ved  å utnytte fallet mellom Grunnevatn og Botnavatn. Det er ett av få vassdrag  i Suldalsheiane som fortsatt renner fritt etter at Ulla-Førre utbyggingene ble fullført på 1980-tallet. Et vakkert og lite berørt elvelandskap med store naturkvaliteter. 

les mer
Måkeholmen i Mosvatnet – en suksesshistorie

Måkeholmen i Mosvatnet – en suksesshistorie

I 2009 hekket det ikke en eneste måke på Måkeholmen i Mosvatnet. Ti år seinere, i 2020, er Måkeholmen hjem for Rogalands største hekkebestand av den utryddingstruete hettemåka. Hvordan kunne det skje?

les mer
Dropp datasenter på Kvernaland!

Dropp datasenter på Kvernaland!

Forslag om datasenter på Kalberg og Kvernaland kom på befolkningen som lyn fra klar himmel. – Ikke i vår villeste fantasi kunne vi forestilt oss at noen skulle foreslå omfattende nedbygging av jordbruksarealer og flotte naturområder.

les mer
Velg linjetrase med minst skade på naturmiljøet

Velg linjetrase med minst skade på naturmiljøet

Lyse Nett har foreslått endringer i linjetraseen for ny 132 KV linje mellom Dalen ved Jørpeland til Hjelmeland. Endringsforslaget inneholder det meste av det verste i forhold til natur og miljø. Naturvernforbundet mener ny trase må følge eksisterende linje på den aktuelle strekningen slik de fleste instanser har anbefalt. Det vil gjøre minst skade på naturmiljøet, skriver Naturvernforbundet i en høringsuttale til NVE.

les mer
La Sørmarka i fred!

La Sørmarka i fred!

Sørmarka må spares for nye inngrep, slik partiene lovte på folkemøtet på Auglendshøyden 26. august 2019. Den uregulerte delen av Sørmarka idrettspark må utgå av Plan 2691, og arealet må tilrettelegges som våtmark for å styrke/øke Sørmarkas artsmangfold og opplevelsesverdi for befolkningen. Dette er blant innspillene NiR m.fl. har levert i høringsuttalelsen til Plan 2691 – Detaljregulering for Sørmarka idrettspark.

les mer
Broen til framtiden

Broen til framtiden

Hva vil en omstilling fra norsk olje og gassproduksjon egentlig innebære for Rogaland? Og hvilke muligheter har vi? Velkommen til konferanser i Haugesund og Stavanger den 28. og 29. oktober!

les mer

Åpningstider Mostunkaféen

Onsdager fra kl. 11.00 til 13.30
Søndager fra kl. 11.00 til 15.30

Korona-stengt til 18. januar

Vi følger myndighetenes anbefalinger og holder derfor kafeen stengt til 18. januar. Det er ventet nye anbefalinger fra myndighetene i løpet av denne uken og da blir det klart om vi kan gjenåpne kafeen fra uke 3. Følg med på oppdateringer på Facebook og her på nettsidene.