Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. “Natur på torsdag” er tilbake igjen!

“Natur på torsdag” er tilbake igjen!

28. september 2021

Etter et drøyt år med utsettelser og avlysninger kan vi endelig ønske velkommen til spennende foredrag på Mostun i foredragsserien “Natur på torsdag”.

Foto: Tom Schandy

Øyvind Gjerde «gjenåpner» foredragsserien torsdag 30.september med foredrag om bymåkenes liv og adferd. To uker etter inntar røldølene Mostun for å vise film og fortelle om stølsdalen de vil ha tilbake etter å ha vært druknet i et vannmagasin i 60 år. Så følger det slag i slag med kjekke og spennende tema: Bekjempelse av fremmede arter, skogvern i Rogaland og bildeshow om fuglenes fantastiske liv. Før vi runder av foredragsåret 2021 med en reise i Ryfylkes natur og kulturlandskap i tekst og bilder. Her bør det være noe for enhver smak!

Altså:  Husk «Natur på torsdag» og Mostun annenhver torsdag fram mot jul! Kaféen med byens eneste økologiske vafler åpner kl 18.00, en time før foredragene starter.

Vi ses på Mostun i høst!

Hele programmet finner du her: Natur på torsdag HØST 2021 v2

Forrige nyhet

Ålgårdbanen på sporet igjen

28. september 2021

Naturvernforbundet, Ålgårdbanens Venner og For Jernbane har lenge ivret for gjenåpning av Ålgårdbanen og en redusert utbygging av E39. Responsen har vært mildt sagt laber. Men så ut av ingen ting kommer det interessante utspill fra ulike aktører.

Neste nyhet

Solenergi i landbruket

29. september 2021

Denne høsten arrangerer vi en informasjonskampanje om solenergi i landbruket på vegne av Klimanettverk Jæren. I nettverket deltar kommunene Stavanger, Sandnes, Sola, Randaberg, Kvitsøy, Gjesdal, Klepp, Time og Hå. Fylkeskommunen og Statsforvalteren i Rogaland deltar med fagkompetanse.