Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Nå er vi i gang igjen!

Nå er vi i gang igjen!

Fjorårets avlysninger er historie og nå satser vi på ny frisk med vår populære foredragsserie «Natur torsdag». Allerede på torsdag 17. mars får vi storfint besøk fra Eigersund. Den prisbelønte undervannfotografen og naturverneren Erling Svensen kommer til Mostun for å vise sine spektakulære bilder fra dyrelivet i dypet. Han starter kl. 19.00 og kaféen tilbyr kaffe og rykende ferske vafler fra kl. 18.00

Erling og marinbiologen Frank Emil Moen står bak standardverket «Dyreliv i havet» som utkom første gang i 1999. Nå er han og kollega Moen ute med en ny oppdatert og utvidet utgave som kun omhandler norsk marin fauna. Her er beskrevet og fotografert 900 arter hvorav 240 nye. Boka kan du få kjøpt og signert av Erling etter foredraget på torsdag.

I programmet for våren 2022 kan også by på foredrag om energieffektivisering 21. og 31. mars som del av prosjektet Spar strøm – redd natur.

Torsdag 28.april blir det helaften om folk og natur i Ryfylke. Da kommer forfatter Roy Høibo og fotograf Lise Bjelland som i fjor høst utga to nydelige bøker,  «Godt Ry» og «I fjordane». Hans Ivar Sandvoll fra Ryfylke friluftsråd deltar også. Det er friluftsrådet som har bestilt boka som presenterer de viktigste båtutfartsområdene i Ryfylke.

Disse kvelden bør du ikke gå glipp av! Det er gratis adgang.

Hele programheftet kan du lese her: Natur på torsdag VÅR 22

Forrige nyhet

Sjekk årsmøtesakene!

14. mars 2022

Mandag 21. mars er det klart for årsmøte i Naturvernforbundet i Rogaland. Vi starter kvelden kl. 19.00 med foredrag av Rune Folkvord der han skal snakke om hvordan man kan spare strøm og redde natur. Årsmøtet begynner kl 19.45 og i artikkelen kan du lese årsmøtesakene.

Neste nyhet

Vern matjorda i Time!

25. mars 2022

Vi må verne om hver eneste kvadratmeter dyrkbar jord og beite vi har i dag, mener årsmøtet i Naturvernforbundet i Rogaland og peker på Time som en verstingkommune. Time er en av de mest produktive jordbrukskommunene i Rogaland og må stanse planene å bygge ned Kalberg, Re og Svertingstad, krever årsmøtet.