Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Tuntreet som ble insektshotell

Tuntreet som ble insektshotell

3. april 2020

En gang for over hundre år siden begynte et lite bjørketreet å vokse ved Mosvatnet. Allerede i 1935 var bjørka vokst seg stor som en kjempe, og det var et flott tuntre på Mostun.

Bildet av treet på Mostun antatt å være fra 1935.

Det store, flotte treet har fått seg knekk etter knekk de siste årene. Fra vi tok over Mostun i 2011 har 4 store greiner gått tapt – de siste to med kun ukers mellomrom nå i vinter.

Sammen med treets eier, Stavanger kommune, har vi besluttet å ta ned den siste store greina som stod i fare for å falle over huset i neste ruskevær, men vi lar hovedstammen stå igjen. Bjørkestammen har et stort hulrom som kan være egnet bosted for flaggermus og hulerugende fugl.

Vi og alt levende kryp kan få stor glede av bjørkestammen i mange år til, selv om det kanskje ikke kan kalles byens flotteste tuntre lenger!

Forrige nyhet

Vil Nikolai Astrup ta sin del av ansvaret for å stanse tapet av biologisk mangfold?

2. april 2020

Den planlagte omkjøringsveien på Karmøy blir lakmustesten på om Nikolai Astrup og den blågrønne regjeringen nå foretar en kursendring for å ta vare på natur og artsmangfold.

Neste nyhet

Rydding av plastforurensing etter Ryfast

6. april 2020

-Ikke tilfredstillende, sier Fylkesmannen om oppryddingen av plast etter Ryfast. Naturvernforbundet i Strand fant nylig store mengder "ryplast" i Jørpelandsvågen og meldte fra om funnene til Fylkesmannen.