Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Stor gjenbruksfest på torget i Stavanger

Stor gjenbruksfest på torget i Stavanger

Med besteforeldrenes klimaaksjon i spissen arrangerte en rekke miljøorganisasjoner Gjenbruksfest i Stavanger lørdag 21. mai.

De som var engasjert denne dagen mener at det er på tide å erstatte kjøpefesten med gjenbruk. I løpet av tretti år har Norge doblet importen av klær, og klesskapene i Norge er overfylte. Dette enorme forbruket bidrar til utslipp av plast i naturen, store klimautslipp og søppelberg i fattige land.

Naturvernforbundets stand

Naturvernforbundets stand

En gjeng frivillige fra Naturvernforbundet i Rogaland var med på Gjenbruksfesten på torget, og stod på stand for å promotere Ta vare på det du har. De ga tips om reparasjon og gjenbruk til publikum.

I teltet til Naturvernforbundet fikk gjestene også mulighet til å bytte klær og en smakebit av hjemmelaget kaker og rabarbrasaft.

På samme stand stod også Miljøagentene.

I tillegg til Besteforeldrenes klimaaksjon, Naturvernfrobudnet, og Miljøagentene var de andre organisasjonene som deltok Spire Stavanger, Natur og Ungdom, World Saving Hustle, Greenpeace og Fretex.  Både Stavanger kommune og Stavanger Sentrum bidrog både i promotering, gjennomføring, og bisto med å sette opp marked på Torget slik at vi kunne lage en flott gjenbruksfest.

I tillegg til standaktivitet ble det satt opp tre sceneshow ledet av konferansier, humorist og miljøforkjemper Kristian Arntsen. Artister og innledere som stilte opp gjorde en kjempejobb. Det var god og fengende musikk fra gruppen Gilberdal, nydelig dans fra MOCO, jazzperler fra Unge talenter Bjergsted og dyktig dans fra ungdommene i Steps. Poet Gunnar Roalkvam  hadde gode og underfundige poeng på rekke og rad i sin diktlesing.

I tillegg til kulturelle innlag var det taler fra fungerende ordfører Dagny S. Hausken, miljøvernsjef Jane N. Aahus og biskop Anne Lise Ådnøy. Turi Rydningen fra Stavanger turistforening presentertet det nyetablerte syverkstedet ReTuren, og Frida Ottesen fortalte om hennes livsomveltende opplevelser da hun var med å lage dokumentaren «Sweatshop – dødsbillig mote» i Kambodsja.

Vi takker alle organisasjonene for samarbeidet, og alle gjester for at de tok seg tid til å delta på Gjenbruksfesten.

Hovedbildet: En kjekk gjeng på felles stand. Fra venstre: Elisabeth Krey Jenssen, Ella Krey Gilje, Sigrid Kvame, Ingrid Rodvelt Haugland, Karen Anne Okstad, Ava Fagihi Okstad og Trine Amundsen  

Forrige nyhet

Klager på vedtak om Bokkaskogen

24. mai 2022

Naturvernforbundet har påklaget vedtaket om å asfaltere i Bokkaskogen i Stavanger. Forbundet mener at gjennomføringen av vedtaket må utsettes inntil grensene for det planlagte biotopvernområdet ved Mosvatnet er endelig fastsatt.

Neste nyhet

Hva vil skje med vipene på Austrått?

2. juni 2022

Vil vipene ved Svebestadveien på Austrått i Sandnes tåle en stor masseutfylling i sitt leveområde? Statsforvalteren i Rogaland mener ja og har avvist en klage fra Birdlife Rogaland og Naturvernforbundet.