Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Sommer ved Mosvatnet og sommer ved Jærkysten

Sommer ved Mosvatnet og sommer ved Jærkysten

11. juni 2021

Gjennom hele sommerferien kan du delta på kjekke aktiviteter ved Mostun og rundt Mosvatnet i Sommer ved Mosvatnet, og på Friluftshuset Orre og Friluftsfyret Kvassheim i Sommer ved Jærkysten.

 

Hvordan kan jeg delta?

Besøk et av sentrene i åpningstiden for å hente ditt personlige stempelkort, få beskrivelse av oppgavene og gå i gang! All deltagelse er gratis.

Sommer ved Mosvatnet

Overskriften for våre aktiviteter i år er Natur i endring, og det blir laget ulike utfordringer og aktiviteter knytte til temaet. Gjennomfører man minst 3 av utfordringene blir man Mosvatnets mester og får en medalje. De som gjennomfører alle oppgavene og utfordringene blir med i trekningen av en større premie. En kan fullføre alt på en dag, eller fordele utover sommeren.

I tillegg til de åpne aktivitetene kan barn melde seg på sommerkursdager; Livet i Mosvatnet og Livet rundt Mosvatnet. Der er formålet  å skape engasjement og nysgjerrighet for naturen og friluftsområdene, og bidra til å fremme bærekraftige verdier og holdninger. Opplegget foregår fra 09-13, og det blir servert mat.

I tillegg kan dere blir med på flaggermusnatt, samt snekre din egen fuglekasse.

Mer informasjon og påmelding til de ulike kursene finner du på: https://pameldinger.no/org/darewkto Alle kurs er gratis.

Sommer ved Jærkysten
Sommer ved Jærkysten er en videreutvikling av sommeropplegget Sommer ved Mosvatnet som ble arrangert første gang i 2020. Nå har du muligheten til å utvide opplevelsen og ta turen til friluftshuset Orre og Friluftshuset Kvassheim for å løse oppgaver og samle stempel også her. Ved begge sentrene blir det også flaggermusnatt (se påmeldingslink over).

Samarbeidspartnere
Sommer ved Jærkysten og Sommer ved Mosvatnet er et samarbeidsprosjekt mellom Naturvernforbundet i Rogaland, Jæren friluftsråd, Besøkssenter våtmark Jæren og Stavanger kunstmuseum.

 

Åpningstider ved de ulike sentrene i sommer:

Mostun natursenter: tirsdag – torsdag kl.11-15 og lørdag – søndag: kl.11-15.30

Stavanger kunstmuseum: mandag – onsdag og fredag – lørdag kl. 11-16, torsdag kl. 11-19 og søndag kl. 11-17

Friluftshuset Orre: lørdag – søndag kl.11-16

Friluftsfyret Kvassheim: lørdag – søndag kl.11-16

 

Sommer ved Jærkysten er gjort mulig med hjelp av midler gitt av Rogaland fylkeskommune

Sommer ved Mosvatnet er gjort mulig med hjelp av midler gitt av Stavanger kommune og Statskog

 

 

Forrige nyhet

Verdens miljødag markeres på Mostun natursenter

25. mai 2021

Verdens miljødag er 5. juni og har blitt markert siden 1972. Dagen ble etablert for å øke folks bevissthet omkring miljøspørsmål, og behovet for en slik dag har ikke blitt mindre siden da. Naturvernforbundet i Rogaland og FN-sambandet har markert dagen sammen i flere år. I år går denne markeringen av stabelen på Mostun natursenter den 6. juni.

Neste nyhet

14 års kamp kronet med seier!

15. juni 2021

Faurefjellet i Bjerkreim blir ikke dekorert med vindturbiner. Det er endelig fastslått av Olje- og energidepartementet (OED). 14 års kamp for å bevare et viktig friluftsområde og hjemstedet til kongeørn, hubro og vandrefalk er kronet med seier.