Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Sommer ved Mosvatnet og Sommer ved Jærkysten

Sommer ved Mosvatnet og Sommer ved Jærkysten

Gjennom hele skolens sommerferie er vi med og arrangerer kjekke aktiviteter for barn ved de tre delsentre Mostun natursenter, Friluftshuset på Orre og Friluftsfyret Kvassheim. 

Sommer ved Mosvatnet

Fra 23. juni – 17. august kan du komme innom Mostun natursenter, Stavanger kunstmuseum og Mosvangen Camping for kjekke oppgaver og aktiviteter. Under finner du en oversikt over oppgavene.  Det er det samme hvilken rekkefølge du gjør oppgave i, og du kan gjøre alt på en dag eller spre det utover felre dager. Alle som fullfører tre oppgaver får medalje, og de som fullfører alle oppgavene blir med i trekningen av flotte natur- og friluftspremier. 

Naturbingo: Naturen har mange skjulte skatter – klarer du å finne dem? Naturveileder er med og forteller. Oppgaven foregår ved Mostun natursenter.

På villspor: Bli med på en reise ut i villmarka, hvor farer lurer. Klarer du å komme deg trygt tilbake til start? En spennende sporløype hvor dine ferdigheter vil bli satt på prøve! Oppgaven foregår ved Mostun natursenter. 

Insektsvenn: Lag ditt eget insekt! En maur, en bie, en marihøne, eller kanskje et helt nytt insekt som ingen har sett før? Kun fantasien setter grenser! Oppgaven foregår inne på Inge Steenslands hus på Mostun natursenter. 

Mosvatnet rundt: Utfordre både hjernen og kroppen i en sporløype rundt Mosvatnet. Oppgaven hentes på Mostun natursenter. 

Linjer: Skjerp ditt blikk på veien rundt Mosvannet; let etter linjer i naturen og ta bilder av de du finner. Linjer finner du over alt rundt deg; som organiske linjer i trærnes grener, din egen skygges kontur eller i skillet mellom vann og land langs vannkanten. Oppgaven hentes på Stavanger kunstmuseum. 

Camping-sjef: Hjelp camping-gjestene å finne veien rundt på campingen ved å lage et kart over området, og lag en liste med regler som de besøkende skal følge. Oppgaven hentes på Mosvangen Camping. 

Sommer ved Mosvatnet er et samarbeid mellom Besøkssenter våtmark Jæren, Naturvernforbundet i Rogaland, Stavanger kunstmuseum, Mosvangen Camping og er gjort mulig gjennom støtte fra Stavanger kommune. 

Åpningstider

Mostun natursenter: Man-fre: 11.00-15.00 søn: 11.00-15.30

Stavanger kunstmuseum: Man-ons, fre-lør: 11.00-16.00, tors: 11.00-19:00, søn: 11.00-17.00

Mosvangen Camping: Man-søn: 10.00-20.00

Sommer ved Jærkysten

Sommer ved Jærkysten er et samarbeid mellom Besøkssenter våtmark Jæren og Jæren Friluftsråd, og foregår på de to sentrene Friluftshuset på Orre og Friluftsfyret Kvassheim. Sentrene vil være åpne hver dag (untatt mandag) fra 11-16, fra 25. juni – 14. august. Under finner du en oversikt over de ulike aktivitetene ved disse sentrene. Fullfører du alle oppgavene ved ett senter, eller to oppgaver på hvert senter, blir du med i trekningen av flotte natur- og friluftspremier. 

Friluftshuset på Orre

Natursti: Test dine fuglekunnskaper i naturstien på uteområdet rundt friluftshuset. Kart og oppgaveark får du utdelt i kaféen. Lån gjerne med en fuglebok på ferden. 

Eggsperten: Finner du alle eggene vi har gjemt i utstillingen, og klarer du å finne ut hvem som har lagt egget? 

Sommerfugl: Lag din helt egen sommerfugl! Kun fantasien setter grenser. 

Friluftsfyret Kvassheim

Natursti: Test dine fuglekunnskaper i naturstien på uteområdet rundt friluftshuset. Kart og oppgaveark får du utdelt i kaféen. Lån gjerne med en fuglebok på ferden. 

5-kamp: Utfordre deg selv i ulike øvelser på tunet – ala Mesternes mester! Test både din styrke, treffsikkerhet og utholdenhet i disse 5 forskjellige øvelsene. Klar, ferdig, GÅ! 

Miljø-vokter: Kan du forskjellen på en plastbit og en fisk? Hjelp oss å fiske opp og sortere uønsket plastsøppel fra det viktige dyrelivet som lever i havet. 

Velkommen, og lykke til! 

Forrige nyhet

Ålgårdbanen må gjenåpnes

7. juni 2022

Jernbanedirektoratet vurderer å stryke Ålgårdbanen fra det nasjonale banenettet. Det er en dårlig ide mener Naturvernforbundet i Rogaland og Ålgårdbanens Venner i en felles høringsuttalelse. Banen som har vært uten drift i flere ti år, bør gjenåpnes mener de to organisasjonene.

Neste nyhet

Krever utslippsfrie oppdrettsanlegg innen 2027

21. juni 2022

Naturvernforbundet og organisasjoner i Forum for Natur og Friluftsliv foreslår at alle eksisterende oppdrettsanlegg i Stavanger kommune skal være utslippsfrie innen 2027. Det er et av flere innspill til kommunens havbruksplan.