Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Full sal og gode innlegg

Full sal og gode innlegg

22. november 2021

Gode tilbakemeldinger fra publikum da konferansen «Broen til framtiden» ble arrangert for andre året på rad i Stavanger. Naturvernforbundet og Grønn By sto som arrangører for en konferanse som handlet om energi og landbruk i det grønne skiftet.  

I fjor ble konferansen holdt på Atlantic Hotel i sentrum, i år på Inge Steenslands Hus. Det ble fullt hus med rundt 60 deltakere og 19 innledere inkludert videohilsen både fra EU’s energikommisær, Kadri Simson og olje- og energiminister, Marte Mjøs Persen.

 

Første kapittel handlet om energiutfordringer – hvor skal vi hente den fornybare krafta i en rettferdig omstilling fra fossilalderen? Og dernest – hvilke konkrete muligheter har vi som kan løse energiutfordringene? En av mulighetene er havvind, et tema som ble belyst med synspunkter fra utbyggerne (Equinor), fagforeninga, fiskerne (Fiskarlaget) og fugleinteressene (NINA).

 

Landbrukskapittelet omhandlet den globale matkrisa i en verden med akselererende klimaendringer og ble avsluttet med omstillingene i landbruket sett fra fjøsgolvet.

 

 

Fikk du ikke med deg konferansen kan du i ro og mak se den her.

Presentasjonene kan du se igjennom her

Forrige nyhet

Broen til framtiden: Energi og jordbruk i det grønne skiftet

9. november 2021

Naturvernforbundet i Rogaland og Grønn by inviterer til konferansen Broen til framtiden på Mostun natursenter den 18 november. Programmet er nå ferdig. 

Neste nyhet

Det koker i Suldal!

23. november 2021

Sandsfjorden kan døypast om frå nasjonal laksefjord til nasjonal industrifjord om utbyggarinteressene får det som dei vil. Det hevdar fastbuande og hyttesuldøler på Høyvik og Berakvam som risikerar å få gigantiske industrianlegg i sine naturvakre omgjevnader.