Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Det urbane fuglelivet

Det urbane fuglelivet

17. juni 2021

Hva vet du egentlig om det rike fuglelivet i Stavanger, bortsett fra at du kanskje irriterer deg over måken som stjeler isen din på sommeren?

Naturvernforbundet i Rogaland samarbeider i sommer med Kiellandsenteret på Sølvberget, Stavanger museum og Besøkssenter våtmark Jæren, og tilbyr en rekke aktiviteter i juni og juli knyttet til det urbane fuglelivet.

Kiellandsenteret presenterer vandreutstillingen «Fuglar i lyrikken». I tillegg kan du bli med på fugleverksted, måkebingo, lån bøker om fugler, bli med på ringmerking av fuglene ved Breiavatnet og utforsk byens fugleliv på en guidet tur med en ornitolog. Det er aktiviteter for både barn og voksne.

Full oversikt over aktivitetene du kan delta på finner du på temasiden til Sølvberget. Det er gratis å delta, men merk at det krever påmelding hvis du skal være med på guidet tur.

Forrige nyhet

14 års kamp kronet med seier!

15. juni 2021

Faurefjellet i Bjerkreim blir ikke dekorert med vindturbiner. Det er endelig fastslått av Olje- og energidepartementet (OED). 14 års kamp for å bevare et viktig friluftsområde og hjemstedet til kongeørn, hubro og vandrefalk er kronet med seier.

Neste nyhet

Nei til elektrifisering av NOA, Fulla og Krafla

25. juni 2021

Naturvernforbundet sine fylkeslag i Hordaland og Rogaland er kritiske til landstrømsanlegg til felta nord for Alvheim (NOA), Fulla og Krafla.