Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Det kan skje igjen!

Det kan skje igjen!

Vinteren 2002 ble Rogalandskysten rammet av et stort oljesøl som drepte hundrevis av sjøfugler. Den gang var oljevernberedskapen sterkt mangelfull. Nå ønsker vi å være bedre forberedt. Det er etablert en frivillig beredskapsgruppe, og vi vil gjerne ha deg med!

Det er selskapet NovuMare som skal organisere og kurse frivillige beredskapsgrupper lange hele Vestlandskysten. Selskapet har inngått avtale med Naturvernforbundet og er du medlem kan du bli med i gruppen. Men først må du gjennomgå kurs. Det ene kurset kan du gjøre hjemme på din egen PC. Det avsluttende kurset er fysisk og går over åtte timer. Enten to kvelder eller en hel dag. Kursene holdes på Mostun natursenter (Inge Steenslands hus) og arrangeres 16. og 17. januar på kveldstid, samt 18. januar på dagtid. Påmeldingsfristen er 3. januar.
 

For å bli en del av den frivillige oljevernberedskapen Ren Kyst, må noen krav være oppfylt. Du må:

  • Være 18 år eller eldre.
  • Være medlem i en av organisasjonene som NovuMare har inngått avtale med. F.eks Naturvernforbundet i Rogaland
  • Gå gjennom opplæring. Det innebærer først et e-læringskurs, og så en praktisk kursdag.

Du får oljevernkurset gratis, samt utgifter for å delta på kurset. NovuMare dekker kostnadene til den enkelte kursdeltaker etter statens regulativ for reise og opphold. Husk å ta vare på kvitteringene. Ved et oljeutslipp vil du bli invitert til øvelser og aksjoner. Øvelser blir kompensert med 2800 kr per dag. Forsikringer som gjelder når frivillige deltar på kurs, øvelser eller aksjoner blir dekket.  

Les om frivillig oljevernberedskap her

Meld deg på kurs her

Forrige nyhet

Skog er meir enn tømmer

13. november 2023

Naturvernforbundet meiner det er nok granskog i Suldal som det er og er sterkt imot eit treslagsskifte frå furu- eller lauvskog til gran.

Neste nyhet

Det går likar no…?

12. desember 2023

Klimakrise og naturkrise har blitt en del av vårt daglige vokabular. Store, altomfattende og eksistensielle kriser som kaller på radikal endring av vårt levevis. Har vi tatt utfordringen?