Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Det blir Sommer ved Mosvatnet også i år!

Det blir Sommer ved Mosvatnet også i år!

Gled deg til kjekke aktiviteter på Mostun natursenter også i årets sommerferie!

Stavanger kommune gir også i år støtte til vårt åpne sommerferietilbud på Mostun natursenter som del av Barnas sommer. Vil holder åpent alle dager i sommerferien med unntak av lørdager fra 11.00-15.00.

Gled deg til å delta på kjekke aktiviteter, lær noe nytt om naturen rundt deg, få stempel i stempelkortet, og kjemp om å bli Mosvatnets mester også i år! Aktivitetene er nye, men opplegget er kjent fra tidligere år.

De seks oppgavene du kan samle stempel i vil være:

(1) Vannforskeren

Det som lever over vann er ofte lett å se. Men hva vet vi om det som lever under vann? I og ved Mosvatnet lever det masse forskjellig: plankton, insekter, fisk og fugl. Nå skal vi prøve å finne ut hva slags insekter og mindre dyr vi kan finne i Mosvatnet. Bli med og ta vannprøver fra Mosvatnet. Prøvene ser vi nærmere på under lupe. Hvilke spennende vesener kan du finne? Hver dag måler vi også temperaturen og sjekker pH for å se om det er noen endringer gjennom sommeren.

(2) Tredetektiven

Hvordan kan vi vite hvilket tre som er hvilket? Det er forskjellige måter å gjøre det på. Man kan for eksempel se på barken, på hvordan treet vokser, vi kan se på nøtter, og vi kan se på blader. Blader på trær kan være svært forskjellige. Å artsbestemme et tre er nesten litt som å være en detektiv: man må lete etter hint på trærne for å finne ut hvilket tre vi ser på. I denne oppgaven skal deltakeren finne ut hvilke trær de har blader fra ved hjelp av en bestemmelsesduk.

(3) Fuglekjenneren

I og rundt Mosvatnet finnes det mange forskjellige fuglearter, og gjennom årene har mer enn 160 fuglearter blitt registrert her. I denne oppgaven skal dere lære litt mer om fuglelivet. Fuglekjenneren er en løype med 7 poster. Løs oppgavene og finn løsningsordet. For barn som ikke kan lese er det fuglebingo som er oppgaven.

(4) Hjernegymnasten

I denne oppgaven skal dere bruke ulike former til å bygge en figur. Alle brikkene skal brukes, og de skal ikke overlappe hverandre. Det ser kanskje lett ut, men her kan både naboen, farbror Olav og bestemor få trimmet hjernecellene sammen med ungene. Kanskje pipler det opp en liten svettebart av stress? Klarer du en, så prøv deg på en ny oppgave. Brikken er de samme, men figuren er ny!

(5) Humleeksperten

Visste dere at vi har 35 forskjellige humlearter i Norge? Ei humle er altså ikke bare ei humle. I hele verden finnes det over 250 forskjellige arter! Humler er viktige, fordi de pollinerer planter. Humler pollinerer blant annet kakao-planten, så kanskje vi ikke hadde hatt sjokolade hvis humlene forsvant? I denne oppgaven skal du fange og prøve å artsbestemme humlen. Mange humler kan artsbestemmes ved å se på farge og mønster. Aktivitetsverten hjelper deg hvis du synes det er vanskelig. Alle humlene slippes fri igjen.

(6) Blomstervennen

Lag deg et flott bokmerke av pressede blomster som er plukket rundt Mostun! Vi har presset blomster på forhånd. Bokmerket får du med deg hjem. Denne aktiviteten er en inneaktivitet, og passer derfor ekstra bra på en regntung dag eller en veldig varm dag når det er deilig å søke skygge!
 

I tillegg til aktivitetene som er beskrevet over og som gir stempel setter vi fram hageleker og solstoler til fri bruk. Vi selger is, vafler og drikke i kaféen og legger opp til en kjekk dag for både barn og voksne! PS! Det er ikke kjøpeplikt.

Vi holder åpent alle dager i skolens sommerferie med unntak av lørdager. Åpningstiden er 11.00 -15.00. Dere kan gjøre alle oppgavene på en dag, eller spre det utover flere dager – bare pass på stempelkortet mellom hvert besøk.

Det er helt gratis å delta.

Vi holder til midt mellom Tjensvollkrysset og Mosvatnet. Adressen er Henrik Ibsensgate 59, 4021 Stavanger.

Her finner du arrangementet på Facebook. Vi legger ut bilder og beskrivelse av de ulike aktivitetene i arrangementet når det nærmer seg oppstart.

Har du gjort alle oppgavene ved Mosvatnet? Snu stempelkortet, og bli med på Sommer ved Jærkysten!

Lykke til, og velkommen til Mostun i sommer!

 

Forrige nyhet

«Bambiskogen» ofres for ny skole på Karmøy?

14. mars 2023

Det er et gjentakende problem i planer om utbygging at man på forhånd vet altfor lite om naturverdier før en reguleringsplan blir vedtatt. Den planlagte skoleutbyggingen på Vea på Karmøy er dessverre et veldig godt eksempel på dette.

Neste nyhet

Stavanger setter norgesrekord i hummerreservat!

28. mars 2023

Hipp-hurra! Politikerne i Stavanger har enstemmig vedtatt å opprette tre store hummerreservater i kommunen.