Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Broen til framtiden

Broen til framtiden

29. september 2020

Hva vil en omstilling fra norsk olje og gassproduksjon egentlig innebære for Rogaland? Og hvilke muligheter har vi? Velkommen til konferanser i Haugesund og Stavanger den 28. og 29. oktober!

Rettferdig omstilling står høyt på agendaen både i Norge og i resten av verden. De som jobber i petroleumsindustrien skal ikke omstilles til arbeidsledighet, og klimastreikende ungdommer skal kunne utdanne seg til grønne jobber. Men hva vil en omstilling fra norsk olje og gassproduksjon egentlig innebære for Stavanger og Rogaland? Hvordan skal vi lykkes med å skape grønne og bærekraftige arbeidsplasser på Haugalandet? Og hvilke muligheter har vi?

Broen til framtiden er en allianse mellom forskere, fagforeninger, miljøbevegelse og den norske kirke med krav om rettferdig omstilling og 100 000 klimajobber. Siden alliansen ble etablert i 2013 har det blitt publisert 3 bøker og 7 årlige konferanser.

Naturvernforbundet i Rogaland arrangerer i oktober Broen til framtiden- konferanser både i Haugesund og Stavanger. Disse arrangementene er et samarbeid mellom en rekke samarbeidspartnere; Klimapartnere Rogaland, Grønn by, Haugaland Vekst, Haugesund Kommune, Validé Haugesund, Næringsforeningen Haugalandet, Høgskulen på Vestlandet, og Miljøsamarbeidet Haugesund, Karmøy og Tysvær kommuner. I konferansen vil vi utfordre lokalt næringsliv, politikere, fagforeningene og miljøbevegelse på hvordan vi kan skape en rettferdig omstilling og hva som må til for å lykkes med å skape nye, grønne arbeidsplasser i Rogaland.

I Haugesund avholdes seminaret den 28. oktober på Scandic Maritim: Broen til framtiden: Bærekraft som konkurransefortrinn og i Stavanger arrangeres det 29. oktober på Radisson Blu Atlantic: Broen til framtiden: hva skal vi leve av etter olja? I linken legges det ut det til enhver til oppdaterte program med innledere og tema.

Det er gratis å delta, men det kreves påmelding slik at vi kan overholde smittevernskrav. Påmeldingslink finner dere i programoversikten det er linket til over.

Velkommen!

Forrige nyhet

Ikke strup tilskudd til el-produksjon og solfangeranlegg!

30. juni 2020

Enovatilskuddet - det mest effektive virkemiddelet for å få en rask omlegging til bruk av solcelle- og solfangeranlegg i privathusholdninger - skal reduseres. Naturvernforbundet i Rogaland ber klima- og miljøministeren om å jobbe for å bevare og utvide tilskuddsordningen, heller enn å strupe den.  

Neste nyhet

La Sørmarka i fred!

20. oktober 2020

Sørmarka må spares for nye inngrep, slik partiene lovte på folkemøtet på Auglendshøyden 26. august 2019. Den uregulerte delen av Sørmarka idrettspark må utgå av Plan 2691, og arealet må tilrettelegges som våtmark for å styrke/øke Sørmarkas artsmangfold og opplevelsesverdi for befolkningen. Dette er blant innspillene NiR m.fl. har levert i høringsuttalelsen til Plan 2691 - Detaljregulering for Sørmarka idrettspark.