Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Høstens mest brennaktuelle foredrag på Mostun på torsdag

Høstens mest brennaktuelle foredrag på Mostun på torsdag

Når du får vanlige folk til å gå i fakkeltog for Norges rikeste, har du lykkes som lobbyist, skriver Simen Sætre og Kjetil Østli i en kronikk i Aftenposten 19. november.

Sætre og Østli utga i  fjor boka «Den nye fisken» etter flere år med grundig research. Boka har høstet stor anerkjennelse fra anmelderne. I Aftenbladet skriver litteraturkritiker Anna Serfima S. Kvam at «Den nye fisken» er en rystende bok om oppdrettsnæringen. Boka er en imponerende fortelling om hva som skjedde da vi gjorde husdyr av laksen, og konsekvensene havbrukets vekst har hatt for naturen og for oss som er avhengige av den.

Simen Sætre Foto Marte Garmann J.M Stenersens forlag

Simen Sætre Foto Marte Garmann J.M Stenersens forlag

Boka er hyperaktuell i disse dager nå når oppdrettsnæringen på ny mobiliserer kyst-Norge til kamp mot regjeringens foreslåtte lakseskatt. Torsdag kommer Simen Sætre til Mostun natursenter. Han kommer garantert til å kommentere det pågående dramaet om lakseskatten. Sist lakseskatten var oppe var i 2018. Da ble  forslaget stanset av oppdrettsnæringens lobbyister.

Strategien i dagens kampanje mot lakseskatten kjenner Sætre og Østli igjen fra 2018. Det er de samme utrykkene som blir brukt: «ran av kysten», «rasering av kysten», «lysene slukkes på kysten», «kysten tappes for kapital og folk», «en hån mot Distrikts-Norge», «kroken på døren», «arbeidsfolk tvinges til å henge arbeidsdressen på kroken», «kniv i ryggen mot småbedrifter».

Kom og hør Simen Sætre på torsdag kl 19. Det blir rikelig anledning både til å stille spørsmål til forfatteren og å kjøpe et signert eksemplar av boka «Den nye fisken». Mostunkaféen åpner kl 18 og stenger kl 21. Hjertelig velkommen til høstens mest brennaktuelle foredrag på Mostun!

Hovedbildet: Thomas Bjørkan / Norsk havbrukssenter

Forrige nyhet

Frykter omfattende vegbygging i uberørt natur

31. oktober 2022

Landbruksdirektoratet har endret spillereglene for godkjenning av landbruksveger. Dette åpner for en omfattende nedbygging av uberørt natur.

Neste nyhet

Pinlig Stavanger!

23. november 2022

I 2012 finansierte Stavanger kommune byggingen av en flytende fugleholme i Mosvatnet i påvente av en permanent øy. Fugleøya kom aldri og nå er den flytende holmen slept til land for å skrotes etter 10 års tjeneste.