Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Frivillig beredskapsgruppe mot oljesøl – bli med!

Frivillig beredskapsgruppe mot oljesøl – bli med!

Kan du tenke deg å bli med i en frivillig beredskapsgruppe mot oljesøl? Da skal du lese denne saken.

Norge har en offentlig oljevernberedskap som trer i kraft ved større oljesøl langs kysten. Hvis oljesølet når inn til strendene er det behov for mange frivillige hjelpere. Det er da den frivillige beredskapsgruppen kommer inn. Denne består av et stort antall personer som har gjennomgått kurs og opplæring i regi av selskapet NovuMare. Beredskapsgruppen har fått navnet Ren Kyst og ble opprinnelig startet av  Verdens villmarksfond (WWF)  og deretter overtatt av operatørenes oljevernorganisasjon, NOFO. Nå har NovuMare fått ansvaret og har invitert medlemmer i Naturvernforbundet til å delta i gruppen.

Som medlem i beredskapsgruppen må du gjennomføre et kurs i oljevern og strandrensing. Kurset består av en e-læringsmodul samt en dag med praktiske øvelser. NovuMare dekker kostnadene i forbindelse med transport og oppmøte. Etter gjennomført kurs er du en del av Ren Kyst beredskapen. Alle deltakelse på øvelser og reelle hendelser er frivillig. Den enkelte som deltar vil bli ansatt av vedkommende kommune og motta lønn/godtgjørelse så lenge han eller hun deltar i en aksjon eller øvelse.

Det er Novumare som står for mobilisering og gjennomføring av kursing. Det praktiske kurset for medlemmer i Stavanger-området vil mest sannsynlig bli holdt på Mostun natursenter en gang etter påske.

Interessert i stille opp for Ren Kyst? Da skal du registrere deg via dette skjemaet og så vil du etter hvert høre fra NovuMare.

Forrige nyhet

Stavanger setter norgesrekord i hummerreservat!

28. mars 2023

Hipp-hurra! Politikerne i Stavanger har enstemmig vedtatt å opprette tre store hummerreservater i kommunen.

Neste nyhet

Kom til Vitenfabrikken i Sandnes mandag 17. april!

28. mars 2023

Mandag 17. april blir det årsmøte i fylkeslaget. Denne gang på Vitenfabrikken i Sandnes. Rapporten fra fjorårets viser stabil økonomi, økte aktiviteter og enkelte naturvernseire. Årsrapporten for 2022, revidert regnskap, budsjett for 2023, forslag til virksomhetsplan og valgkomitéens innstilling kan du lese her.