Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Hva lovet politikerne på valgdebatten?

Hva lovet politikerne på valgdebatten?

Hvis Høyre og Arbeiderpartiet følger opp sine valgprogrammer, blir den ingen bro til Vassøy.

Men valgdebatten på Mostun i går kveld avslørte at det er intern uenighet i de to styringspartiene. Dermed hang det litt i lufta at H og Ap kan komme til en annen konklusjon når brosaken kommer på bordet. I tillegg til Ap og H sier Rødt, MDG, V og SV klart nei til Vassøybro, mens Kr.F, Sp, Folkets parti og Pensjonistpartiet vil ha bro.

Sørmarka

Alle partiene sto ved sitt løfte fra 2019 om at Sørmarka skal få en vernegrense som sikrer restene av friområdet etter at nye SUS har forsynt seg. Men når og hvordan det skal skje er fortsatt helt åpent.

Høyspentkabel

Alle partiene vil ha de nye høyspentkabelen over Rennesøy og Finnøy i bakken. Men det er det staten og ikke Stavanger kommune som bestemmer. Flere partier tok til orde for at Lyse med sine gigantinntekter må på banen og sikre en løsning som øyboerne kan akseptere.

Oppdrett

Fire partier – Rødt, Venstre, SV og MDG – krever lukkede oppdrettsanlegg i Stavanger mens KrF, FrP og PP mener at det må næringen finne ut av sjøl. De øvrige partiene inntok en mer avventende posisjon.

 

Følgende representanter stilte i gårsdagens debattpanel: Tormod Losnedal (H), Benedicte Solaas (Ap), Leif Arne Moi Nilsen (FrP), Mette Vabø (V), Ingrid Vikse (SV), Henrik Halleland ( KrF), Karl W. Sandvig (PP), Bjarne Kvadsheim (Sp), Frode Myrhol (Fp), Rune Askeland (MDG) og Sara Mauland (Rødt).

Om lag 100 tilhørere fikk med seg valgdebatten på Mostun.

Forrige nyhet

Hvordan nå klimamålene i Stavanger - og samtidig redde naturen?

14. august 2023

Velkommen til Naturvernforbundets kveldsarrangement på Sølvberget i forkant av årets kommunevalg.

Neste nyhet

Omkamp om vindturbiner på Moifjellet

19. september 2023

I 2012 sa Olje- og energidepartementet nei til å bygge vindturbiner på Moi/Laksesvelafjellet i Bjerkreim kommune etter klage fra blant andre Naturvernforbundet. I fylkeskommunens vindkraftplan fra 2009 var det samme fjellpartiet oppført som sterkt konfliktfylt og at vindkraftutbyggingen ikke burde skje. Men Statkraft bryr seg ikke om historiske vedtak.