Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Årsmøtet om vindkraft, lakseskatt og naturavtalen

Årsmøtet om vindkraft, lakseskatt og naturavtalen

Naturvernforbundet i Rogalands årsmøte som ble holdt på Sandnes 17. april har uttalt seg til tre viktige naturtema.

Årsmøtet mener nye vindkraftutbygginger i Rogaland må vedtas med 2/3-dels flertall fordi det er snakk om omfattende og irreversible naturinngrep. Skal naturen ofres må det ha bred støtte i befolkningen. Les uttalelsen Mer naturvern – raskere!

 

Oppdrettsselskaper som velger å gå over til oppdrett i lukkede anlegg, bør få en lavere skattesats for å belønne og stimulere denne overgangen til mer bærekraftige produksjonsmetoder. Slik burde den kommende lakseskatten vært innrettet, mener årsmøtet. Les uttalelsen Lakseskatten – en bortkastet mulighet

 

Årsmøtet forventer at rogalandskommunene målene i FN’s globale naturavtale i overordnede planer og at det settes av tilstrekkelige resurser til å nå målene i 2030. Les uttalelsen Vi trenger et naturløft i rogalandskommunene

 

Foto: Planlagte vindturbiner i Bergeheia i Sirdal og Lund kommuner. Animasjon: bergeheia.no

Forrige nyhet

Hallgeir Langeland tar to nye år

19. april 2023

Hallgeir Langeland er gjenvalgt for to nye år som styreleder i Naturvernforbundet i Rogaland. Det ble bestemt av fylkeslagets årsmøte som ble holdt på Vitenfabrikken i Sandnes mandag 17 .april.

Neste nyhet

Lyden av Amazonas i Konserthuset på lørdag

9. mai 2023

Musikk inspirert av lyden fra regnskogen i Amazonas. Det er hva Sigurd Hole og hans band tilbyr publikum i Stavanger Konserthus lørdag 13.mai kl 14.30. Naturvernforbundet er medarrangør og tilbyr alle medlemmer rabattert pris.