Velg en side
  1. Hjem
  2. Nyhetene
  3. Sats på sol – Informasjonsmøte som solstrøm

Sats på sol – Informasjonsmøte som solstrøm

7. september 2020

Torsdag 17. september arrangerer vi informasjonmøte som solstrøm som del av Mobilitetsuka i Stavanger kommune.

Det er mange gode grunner til å satse på solenergi. Tema for Europeisk mobilitetsuke 2020 er «Bærekraftig mobilitet for alle» og hva er vel bedre enn å lade elbil eller elsykkel med energi produsert på eget hustak? Informasjonsmøtet holdes i Lyses lokaler i Breiflåtveien 18 på Mariero torsdag 17. september klokken 18.00. Det er begrenset med plasser, og vil derfor også strømmes.  
 
Sissel Norheim i prosjekt Solsats ønsker velkommen. Hun presenterer også støtteordningen fra Enova som gjelder for husholdninger.
 
Egen solproduksjon kan benyttes til å lade din elbil eller til andre laster i din private bolig. Trond Torbjørnsen i Lyse Innovasjon forteller hvordan de løser energiutfordringer i private hjem med bruk av solenergi.
 
Bjørn Fjeldsaa presenterer Lyse sitt solcelletilbud og orienterer også om plusskundeordningen.
 
Hanne Windsholt er byantikvar i Stavanger kommune, og orienterer om retningslinjene for etablering av solanlegg bl.a i trehusbyen og verneområder i Stavanger.
 
Resterende tid er satt av til spørsmål fra publikum.
 
I påmeldingen velger du om du vil komme til Lyses lokaler i Breiflåtveien 18 på Mariero (begrenset med plass) eller om du vil følge arrangementet online. Link til påmeldingssiden: https://pameldinger.no/e/xpjame
 
Vi følger alle råd for trygge og smittefrie arrangement. Dersom du utvikler symptomer på Covid-19 ber vi deg melde deg av arrangementet med fysisk oppmøte innen klokken 16.00 den 17. september.

Forrige nyhet

Ikke strup tilskudd til el-produksjon og solfangeranlegg!

30. juni 2020

Enovatilskuddet - det mest effektive virkemiddelet for å få en rask omlegging til bruk av solcelle- og solfangeranlegg i privathusholdninger - skal reduseres. Naturvernforbundet i Rogaland ber klima- og miljøministeren om å jobbe for å bevare og utvide tilskuddsordningen, heller enn å strupe den.  

Neste nyhet

Bli digital bøssebærer i årets tv-aksjon!

25. september 2020

Siden 1974 har TV-aksjonen vært omtalt som verdens største dugnad. I år er det en annen dugnad som er større – bekjempelsen av COVID-19. Årets TV-aksjon blir derfor digital.